طریقه نصب سنسور وزنی H10 فایروال
در این مقاله در سایت آلارم الکترونیک مرجع اصلی سیستم های دزدگیراماکن قصد داریم تشریح کاملی از سنسور H10 فایروال داشته باشیم ، سنسوری با ظاهری مشابه خانواده سنسور های حرکتی فایروال ولی با بردی کاملا متفاوت !
اول نگاهی به ظاهر و شماتیک برد سنسور H10 بیاندازیم :
حال نگاهی به برد داخلی سنسور H10 بیاندازیم :
( عکس از آلارم الکترونیک )
وقتی به برد چشمی وزنی سیمی H10 فایروال نگاه میکنیم متوجه سنسور NICER 352-200BP میشیم که سنسور بسیار آشنا میباشد چرا که از این PIR در سنسور های وزنی DSC 106 نیز استفاده میشود و دارای کیفیت قابل میباشد.
سنسور H10 فایروال دارای برد FULL SMD متالایز بوده که همین امر موجب کاهش جریان مصرفی کاهش نویز سنسور میشود .
گرچه این برد وارداتی میباشد ولی به نظر میرسد که محصول سال 2023 بوده که در ورژن های مختلف 1.1.1 تا 1.3.1 تولید و عرضه شده که بیانگر این است که این سنسور بصورت کامل باگ گیری شده و تمامی ایرادات آن گرفته شده تا به نسخه نهاییرسیده و در بازار با برند قوی فایروال عرضه شده است .
عمق دید سنسور وزنی فایروال مدل H10 در ارتفاع 2.1 متری تا 15 متر نیز میرسد این درحالی است که که میتوان این میزان بهره وری از سنسور را با زاویه 10 درجه نصب نسبت به دیوار عمودی داشت .
سنسور سیمی فایروال مدل H10 دارای دو حالت A و B میباشد که با جایگذاری جامپر A بر روی برد سنسور درحالت وزنی یا PET قرار میگیرد و با جایگذاری جامپر B بر روی حالت عادی قرار میگیرد .
همچنین بر روی برد اصلی چشمی وزنی فایروال H10 یک ردیف جامپر چینی دو حالته دیگر با نام های AUTO و 1P دارد که در این حالت بیانگر تشخیص بر اساس تحلیل و تشخیص واقعی شئ در رنج 12 کیلو ( AUTO ) و حالت دوم بر اساس ورود به منطقه حفاظت شده (1P) تحت هر شرایطی بالای 12 کیلو بدون تحلیل شئ میباشد که در حالت اول شئ مورد نظر تا به وسط منطقه حفاظت شده ورود میکند و در این فاصله بعد از تحلیل و تشخیص واقعی سنسور عمل میکند.
بعد از بررسی دقیق نوبت به پرده حرکتی سنسور حرکتی وزنی فایروال مدل H10 میرسد .
با دقت به عکس زیر نگاه کنید :
این پرده جلویی سنسور حرکتی H10 فایروال میباشد که بر خلاف سنسور H6 که یک سنسور عادی میباشد دارای پرده با امواج PET میباشد .
در این مدل پرده نور به دام حفرات ایجادشده افتاده و به سنسور حرکتی روی برد منتقل و مورد تحلیل قرار میگیرد .
نحوه نصب سنسور سیمی وزنی فایروال مدل H10 همانند سنسور H6 انجام میشود با یک تفاوت جزئی به شرح زیر :
در سنسور H10 فایروال شش ترمینال با نام های TAMPET , OUTPUT , GND , 12+ وجود دارد که هر یک دارای وظیفه ای مشخص میباشد .
اگر به نقشه کشی داخل دفترچه سنسور H10 فایروال نگاه کنیم کمی گیج کننده به نظر میرسد چرا که با ترکیبی از OUTPUT و TAMPET نهایتا دو سیم جهت اتصال به زون ایجاد شده است !
گیج نشوید در این طرح تنها تمپر نیز باسنسور در حالت سری قرار گرفته است درحالی که شما میتوانید تنها از دو خروجی OUTPUT نیز استفاده کنید !
دفترچه راهنمای سنسور سیمی وزنی فایروال مدل H10 :
در فروشگاه تخصصی آلارم الکترونیک میتوانید صفر تا صد یک محصول را بشناسید .
نکات طلایی نصب سنسور سیمی وزنی آلارم الکترونیک :
خب تمامی موارد بالا مربوط به دفترچه راهنمای سنسور H10 فایروال بوده و اما راه حل ساده تر جهت نصب سنسور و سری کردن آن چیست؟
مرحله اول
در این مرحله جامپر اولیه روی چشمی راحذف میکنیم:
علت حذف جامپر چیست؟
ما میدانیم که وظیفه سوئیچ تمپر چیست ولی مجدد توضیح خلاصه ای در این زمینه میدهیم !
سوئیچ روی تمامی از سنسور ها جهت جلوگیری از خرابکاری به هنگام غیرفعال بودن سیستم است که بایک سیم تک زود بصورت جداگانه به زون 16 ساعته متصل میشود .
خب بنا به توضیح بالا طبق دفترچه فایروال زون تمپر با زون چشمی داخل چشمی سری شده است ، پس زمانی که تنها دزدگیر فعال یاشد سوئیچ تمپر با این طرح سیمکشی میخواهد کارکند که اشتباه است ! ما زمانی به سوئیچ تمپر نیاز داریم که فقط دزدگیر غیرفعال باشد ولی درصورت فعال بودن خود چشمی هر خرابکاری را پوشش میدهد پس کارایی برای سوئیچ تمپر وجود ندارد !
نکته دوم این است که حذف سری کردن تمپر موجب به کاهش مقاومت سیم و مدار میشود که موجب از جلوگیری خطا سیستم میشود .
مرحله دوم
در این مرحله چگونگی نصب سنسور وزنی H10 فایروال بصورت مستقل بر روی یک زون یا بصورت موازی نمایش داده شده است :
مرحله سوم
در این نوبت از مرحله نحوه سیمکشی سنسور سیمی وزنی فایروال مدل H10 بصورت سری توضیح داده میشود :