دستگاه تأمین برق بدون وقفه (UPS) یا آی پی اس (IPS) تجهیزی است که در زمان های قطعی برق ، افت یا افزایش ولتاژ، نوسانات شدید الکتریکی و نیز فاصله زمانی تا تولید برق توسط ژنراتور یا منبع تغذیه اضطراری، از وسایل، تأسیسات و تجیهزات الکترونیکی پشتیبانی کرده و برق آن ها را تأمین میکند. در یو پی اس های آنلاین علاوه بر این، تجهیزات خروجی یو پی اس در برابر نوسانات برق نیز حفاظت میشوند البته ناگفته نماند که هر دستگاه یو پی اس از نوسانات برق محافظت نمیکند بلکه باید دارای بانک خازن باشد.
با وجود شبکه برق ضعیف، افزایش تقاضای برق، آب و هوای نامناسب، سیم کشی معیوب و دستگاه های برهم زننده پایداری شبکه متصل به برق شما، تجهیزات شما دائماً در معرض تهدید مشکلات برق قرار دارند. حتی از دست دادن مختصر توان یا افزایش لحظه ای میتواند دستگاههای شما را خراب کند، در فرآیندهای کاری و فعالیتهای روزانه اختلال ایجاد کند و یا باعث از دست رفتن داده های ضروری کسب و کارها شود. با خرید یو پی اس ( بهترین یو پی اس ) شما میتوانید از این اتفاقات جلوگیری نمایید.
باید توجه داشت که هر دوی آنها با 220 ولت راه اندازی میشوند و دارای عملکردی مشابه هستند با این توجه که در یوپی اس خروجی 220 ولت گرفته می شود و در آی پی اس خروجی 12 ولت گرفته می شود.
ایجاد پشتیبان برق دهی در هنگام قطع برق از طریق باتری
محافظت از تجهیزات در برابر نوسانات و موجهای غیرعادی ولتاژ
عوامل موثر در انتخاب و خرید UPS و IPS
هنگام انتخاب و خرید UPS , IPS لازم است موارد زیر مورد توجه قرار گیرد:
تاثیر تکنولوژی ساخت در خرید یو پی اس و ای پی اس
اولین مورد موثر در انتخاب و خرید بهترین یو پی اس و ای پی اس تکنولوژی ساخت است که موارد زیر را شامل میشود:
نکته : آنلاین و آفلاین بودن تنها در یوپی اس ها میباشد.
این نوع یو پی اسها صرفاً با هدف جلوگیری از قطعی برق در زمانهای قطع برق شهر یا منبع برق اصلی استفاده میشود.
در نوع لاین اینتراکتیو در شرایط عادی ارتباط ورودی و خروجی از طریق اتوترانسفورمر (Autotransformer) با قابلیت تنظیم فقط دامنه ولتاژ، آن هم به صورت کند با سختی زیاد برقرار است و باتری نیز در شرایط شارژ قرار دارد.
UPS آنلاین علاوه بر کابرد فوق حفاظت کامل و دائم بر روی منبع برق اصلی را نیز انجام میدهد.
این نوع یوپیاس مبتنی بر روش تبدیل دوگانه (Double Conversion) کار میکند، بدین صورت که ولتاژ ورودی ac را توسط یکسوساز به ولتاژ dc تبدیل کرده و شارژ باتری در لینک dc انجام میشود، سپس ولتاژ dc باتری را به ولتاژ ac در خروجی با فرکانس، دامنه و شکل موج مطلوب توسط اینورتر تبدیل می کند.
با توجه به اینکه این مورد تاثیر مهمی در انتخاب یو پی اس مناسب دارد، برای مطالعه بیشتر در مورد تفاوت این نوع یو پی اس ها میتوانید به مقاله انواع یوپی اس و تفاوت آن ها مراجعه کنید.
یو پی اس ها با توجه به اینکه ورودی برق آنها (برق شهر) سه فاز یا تکفاز باشد به دو دسته یو پی اس سه فاز یا صنعتی و UPS تکفاز یا اداری تقسیم میشوند.
در یوپی اس های سه فاز باز هم بر اساس اینکه مصرف کننده ها تکفاز یا سه فاز باشند دو نوع 3 به 1 و 3 به 3 وجود دارد.
به طور کلی بیشتر UPS های مورد استفاده در دسته اداری و کوچکتر از 10 kVAهستند.
شما می توانید تنها با وارد کردن شماره موبایل خود و دریافت کد ورود، وارد حساب کاربری خود شده و یا عضو شوید. همچنین می توانید با وارد کردن ایمیل کاربری خود وارد حساب کاربری خود شوید .